четвер, 16 грудня 2021 р.

Участь в Всеукраїнській правозахисній акції"16 днів проти насильства"

 З метою привернення уваги до Всеукраїнської правозахисної акції «16 днів проти

насильства»колектив ДНЗ 29 розпочав перший день акції флешмобом "Одягни помаранчеве" . Це офіційний колір протидії домашньому насильству та самої акції. Також з дітьми в садочку розмовляли про символіку кольору та про саму акцію.


Формування загальнолюдських якостей є одним з пріоритетних завдань психолога. З цією метою психолог ДНЗ 29 провела заняття "Школа друзів та подруг". Діти розмірковували хто такий справжній друг, чи може він ображати, чи дотримується прав іншого. Діти приємно дивували своїми міркуваннями.

Під час участі в акції "16 днів проти насилля" з педколективом було проведено заняття "Попередження жорстокого поводження з дітьми",де ми обговорювали як насилля впливає на дітей, яку роботу необхідно проводити для профілактики дитячих конфліктів та про навички ненасильницького спілкування. Педагоги активно приймали участь в заході та пропонували свої варіанти вирішення конфліктних ситуацій, акцентували увагу на недопущенні жорстокого поводження з дітьми.

Щороку 1 грудня у всьому світі відзначають День протидії ВІЛ. Своєрідним символом цього дня є Червона стрічка. Тепер кожен,хто надягає Червону стрічку 1 грудня, висловлює свою надію на майбутнє без СНІДу. Дітки в ДНЗ 29 теж виготовили таку стрічку під час заняття "Спосіб життя - запорука здоров'я", де вони розмірковували про важливість здоров' я, знайомились зі способами його збереження та зміцнення, навчались описувати стан свого самопочуття, настрою.
  


До Міжнародного дня людей з інвалідністю в ДНЗ 29 з дітками старших груп проводилось заняття, де діти вчились толерантності, переглянули та обговорили мультфільм та за допомогою різноманітних вправ змогли поставити себе на місце людей з обмеженими можливостями. Велика вдячність вихователю групи та вчителю-дефектологу за цікавий матеріал та організаціюдітей. В доступній та ігровій формі діти зрозуміли, наскільки важливо робити цей світ доступнішим для людей з обмеженими можливостями.
Діти старших груп створили флешмоб " Ми за світ... ", де вони висловили свою думку щодо того, яким вони хочуть бачити світ в майбутньому. І там точно немає місця злу, насиллю, неповазі до честі та гідності, і є місце добру, дружбі, любові, благополуччю.


Разом з батьками створили Меморандум батьків до своєї дитини, а учасники навчально-виховного процесу ДНЗ 29 прийняли участь у флешмобі проти насильства та за щасливе дитинство.
Протидіємо насильству разом!





Немає коментарів:

Дописати коментар

  В м ежах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованої першою леді України Оленою Зеленською стартувала комунікаційн...